Ma kedvenc túrótortám receptjét írom le, és kicsit másképp ugyanezt: amit keresztapámnak köszönhetek, hogy ismertem: a tortagaluska.

A túrótorta:
Tészta:
40 dkg lisztet, 20 dkg olvasztott vajjal, 10 dkg cukorral, 2 tojássárgájával és 4 evőkanál hideg vízzel összegyúrom, majd 30 percig pihentetem a hűtőben.
Ezután kinyújtjuk nem túl vastagra, és a tortaformába rakjuk, úgy, hogy pereme is maradjon, és megszurkáljuk villával. Hagyunk a tetejére is egy kis tésztát, amivel majd befedjük a tölteléket.
Töltelék:
50 dkg túrót, 5 dkg vajat, 15 dkg cukrot, 2 tojássárgáját, egy vaníliacukorral és 2 ek. grízzel összekeverünk, majd hozzáadjuk a 4 tojásfehérje és 5dkg cukor kemény habját.
Ráöntjük a tésztára, lefedjük a tésztával, ezt is megszurkáljuk és berakjuk a sütőbe, 180 fokon lassan sütjük.

Tortagaluska:
Tészta:
mint a túrótortánál.
Töltelék:
50 dkg túróval túrós galuskát készítünk, melyet megcukrozunk, és ezt tesszük a tésztára, ezt is befedjük és először 200 fokon, majd 15 perc után 180 fokon még 30 percig sütjük.