És újra közkívánatra :) a Méteres kalács:
A tészta:
4 tojássárgáját 35 dkg porcukorral habosra keverünk, majd adunk hozzá 1,5 dl olajat és 1,5 dl langyos vizet. Ezután hozzáadjuk a 25 dkg liszt és a csomag sütőpor keverékét, utána pedig a 4 tojásfehérje kemény habját. Az őzgerinc formát kivajazzuk. A masszát kettéosztjuk az egyikbet egyből öntjük az őzgeric formába, a másikba teszünk 2 ek. kakaóport elkeverjük és ezután öntjük a formába. 180 fokon kb. 20-30 percig sütjük.
A krém:
15 dkg vajhoz adunk 10 dkg porcukrot összekeverünk, adunk hozzá 2 ek. rumot, és egy csomag kifőzött puncsizű pudingot.
Összerakás:
Felszeleteljük a kisült tésztát, aztán egy sárga egy barna váltott sorrendben összeregasztjuk a krémmel. Ebből az adagból két rúd készíthető. Ha kész vagyunk a ragasztással már csak olvasztott csokival le kell öntenünk, aztán hűtőbe tenni kb. fél órára.