Ma ezt főztem: Halszeletek bakonyi mártással, íme a recept:
8 halszelet (ez lehet ponty, vagy harcsa is) mindkét oldalát bekenjük fél citrom levével, majd fél órára a hűtőbe rakjuk.
Míg ez áll 40 deka gombát megtisztítunk, vagy kinyitunk egy gombakonzervet és leszűrjük a levét :) 1 paradicsomot meghámozunk és felszeleteljük, és 1 paprikát felkarikázunk, majd apróra vágunk egy nagy hagymát.
A hagymát kevés olajon megfonnyasztjuk adunk hozzá egy kiskanálnyi pirospaprikát, majd a paradicsomot, a paprikát és a gombát is. Ezután ízesítünk kakukkfűvel és borssal, aztán 15 percig pároljuk őket. Végül 2-3 dl tejföllel elkeverünk 1 ek. réteslisztet és ezt hozzáadjuk és így főzzük még 2 percig.
A halat lecsöpögtetve, megszórjuk borssal és sóval majd kevés liszttel, és forró olajban kisütjük.
Nokedlit, tésztát, vagy párolt rizst készítünk hozzá.

Kezdők is nyugodtan nekikezdhetnek, mert könnyű.
Aki még így is fél kérdezzen nyugodtan itt vagy msn-en :)