Nyári kedvencem: a kovászos uborka

Szinte bármilyen étel tökéletes kísérője... kenhetk rám, hogy elfogult vagyok, de na... A rajongásom jó ár éve kezdődött és még mindig tart.
És hogyan készül?
Veszünk egy 5 literes üveget, elkezdjük belepakolni az uborkát (én az első sort állítva szoktam és néha a másikat is), a sorok közé kaprot rakunk. 1,5-2 liter vízben feloldunk 3 ek. ecetet és 2 ek. sót, majd ha végeztünk az uborka üvegbe tuszkolásával ráöntjük és a tetejére rakunk egy nagyobb szelet kenyeret, majd lezárjuk. 2-3 napig meleg napsütötte helyen tároljuk (ha kicsit kifut se kell megijednünk).
3 nap után kiszedjük, megmossuk és a hűtőben tároljuk.
A levét én kiöntöm, de az AZ ÍNYESMESTER ÉLÉSKAMRÁJA c. könyv szerint lehűtve nagyon frissítő ital lehet belőle.