Rakott krumpli

Az étel kategóriába kerül, de csak a kolbász miatt :)

Tehát így készül a tökéletes rakott krumpli:
Megfőzünk kb. 8 szem közepes krumplit, és aztán felkarikázzunk.
Felszeletelünk 2 szál finom kolbászt (ez mindenki saját ízlése szerint választja ki).
Megfőzünk 4-5 tojást és azt is felkarikázzunk.
Kikészítünk kb. 6-7 dl tejfölt, mellé pirospaprikát, sót és borsot.
Előveszünk egy nagyobb jénait (lehet lábos vagy tepsi is, de mégis az előbb említett a legjobb e célra) és kizsírozzuk.
Most elkezdjük a rétegeket egymásra pakolni:
1. krumpli
2. kolbász
3. tojás
4. fűszerek
5. tejföl
Ebből gyártunk pár sort, nekem pontosan 5 sor jön ki.


Ha kész sütőben rakjuk és 200 fokon 20 percig sütjük a jénai tetejével, és még 10 percig a nélkül.
A végeredmény: