Sonkás-zölséges hidegtál


Először sonkával kibélelünk egy őzgerinc formát.
Egy húsleveskockával és fél liter vízzel tegyünk fel főni egy tálka zöldborsót és két vékony szeletekre karikázott répát.
Főzzünk meg keményre 6 tojást.
Karikázzunk fel két uborkát.
A tojából kanalazzuk ki a sárgáját és keverjük össze 3 dl tejföllel és 1 ek. mustárral.
Ha megfőtt a répa és a zöldborsó 2 dl levet tartsunk meg, és hűtsük. Ha langyos kavarjunk bele 1 zsacskó zselatint és főzzük fel.
Ezt ha kellően lehűlt összekeverjük a tejfölös cuccal, majd beleforgatjuk a zöldborsót, a répát, az uborkát és a felkockázott tojásfehérjét.
A masszát a formába öntjük, lefedjük még pár szelet sonkával és hűtőbe rekjuk a következő 4 órára.
Remélve, hogy minden úgy sikerült, ahogy terveztük a formából a 4 óra elteltével simán kiborítható és nem fog összeesni.
Nekem sikerült :)