Pörkölt

Alap dolog lépésről-lépésre képekkel:


1. A hagymát apró kockákra vágjuk és elkezdjük pirítani zsíron vagy olajon. Mennyin? sosem mértem le, de tocsognia nem kell!


2. Ha üveges a hagyma belerakjuk a kockára szeletelt húst, és fűszerezünk. Mivel? Só, bors, pirospaprika, erős pista... ízlés szerint.


3. Gyorsan kavargatjuk, hogy ne égjen meg, majd ha szép színe lesz öntünk alá vizet. Mennyit? Attól függ mennyi húst raktál oda.


4. Kimegyünk az udvarra megbámulni egy csodás kisbabát, akit a nagyija hozott. E közben rá sem hederítünk a húsra :)
!!! Ez a pont természetesen kihagyható :) Ekkor kimarad a 4'- a még megmenthető hús kiválogatása, és a 4"- az edény tisztára vakarása pontok.


5. Normál estben így néz ki a végtermék, csak sokkal több! Nálam hiányzott a finom szaft...