Omlós túrós desszert az Araniel-féle főzőversenyreSzeretem az omlós tésztát, mert azon kívül, hogy lehet sós és édes bármit rárakhatunk.
A héten elég beteg voltam, szerdától egyetemre sem mentem. Így a gombócon és ezen kívül más nem futi erőmből. Főleg úgy, hogy még kemencék üzemeltetéséből egy újabb zh elé nézek. Letörve, mert láttam az ösztöndíjam és nevetséges, valamint siralmas, hogy az idei jobb átlagra csak 14000 kapok majd, a tavalyi gyengébb átlagra pedig 17700 adtak. Érdekes. Mást nem is írok erről, mert csak ocsmány dolgokat tudnék.

De térjünk vissza a végtelen egyszerű, mégis roppant finom édességre.

A tészta:
15 dkg liszt, 1 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 10 dkg margarin.
Összedolgozzuk és amíg elkészülünk a töltelékkel a fagyasztóba rakjuk.

A töltelék:
50 dkg túró, 15 dkg porcukor, fél vaníliaaroma, 2 tojássárgája. Majd ha ezt összekevertük jöhet bele a 3 tojásfehérje felvert habja.

Ha ez is kész kivesszük a tésztát kinyújtjuk a tortaformánk méretére. Megszórjuk egy zacsi összetört müzlis-gyümis jó reggelt keksszel és mehet rá a töltelék. Majd pár szelet vékony almakarika.
Ezután kb. 35 percet sül 200 fokon.

Nem mondom, hogy dekoratív lett, mert a keksz nem szívta valami jól a túró nedvességét, de ízben lekörözhetetlen és az'szem ez pótolja az embert mindenért :)

A férfi díszítése :)Karamellizált almaszeletek.