Meggyes torta

A szomszédom jellemző tulajdonsága, hogy szülinapok, névnapok és házassági évfordulók mindig aznap jutnak eszébe. Mivel én alkotok neki utolsó percben mindig tortát, amivel levonulhat a szülőkhöz már gondoltam, hogy felveszem a saját határidőnaplómba ezen időpontokat, hogy legalább engem ne érjen meglepetés :)

A tészta: 28 cm-es formához:
8 tojássárgája, 6 ek. cukor, 1 cs. vaníliás cukor, 6 ek. víz, 1 cs. sütőpor, 8 ek. liszt, végül a 8 tojásfehérje kemény habja.
A formába belevágjuk a sütőpapírt és beleöntjük a tészta egyik felét, és rakunk rá 15 szem kimagvazott meggyet, aztán mehet rá a tészta másik fele.
180 fokon sül kb. 50-60 percig. Majd várunk, hogy kihűljön és kettévágjuk.

A krém:
1 tejszínízű pudingpor kifőzve 3 dl tejjel és 1 dl meggylével, majd rakunk bele 4 ek. cukort és 20 dkg margarint. Ha ez is hűlt egy kicsit rakjuk 20-30 percre fagyasztóba.


A kettévágtuk a tortalapot vegyük ki a krémet és habosítsuk fel mixerrel.
Kezdhetjük is a kenést és az újabb pár szem meggy rápakolást.


Végül a díszítés:


Megjegyzem elkezdődött a vizsgaidőszak! Végre lesz időm a sütésre és főzésre. Persze ennek alapfeltétele, hogy legyen miből :) Így még vásárolnom is menni kéne, de még a héten vizsga... Eddig az indexem csupa négyes és ötös :) Hogy ez így maradjon most megyek is tanulni!
Gondolom lassan már mindenhol esett hó... ha akartok pár szép hópihét látni katt Araniel oldalára.
Végül pedig egyik kedvencem :)