Vaníliapiskótás - tejszínes túrótorta



Szép hosszú címe lett :)

A vaníliás piskóta 28 cm-es formára:
8 tojássárgája,
1 cs. vanília cukor,
7 csapott ek. cukor, --- fehéredésig keverve.
2 ek. vaníliaaroma,
6 ek. víz,
2 ek. vaníliapuding = 1 csomag,
6 ek. liszt,
1 fél cs. sütőpor --- beleszitálva.

Összeturmixolunk mindent, majd mehet bele óvatos keveréssel a 8 tojásfehérje habja.

Ezután már csak átöntjük a formába és lassan, kb. 160 fokon 40 perc alatt készre sütjük.

Közben kifőzzük a tejszín ízű pudingot 2 dl tej és 2 dl tejszín keverékébe, adunk hozzá egy vaníliás cukort és 3 ek. kristálycukort. Még melegen összekeverjük 50 dkg túróval és a hűtőbe rakjuk.

Mire kihűlt a torta akkor jó lesz a krém is. Középen kettévágjuk a tortát megkenjük vastagon. Rátesszük a tetejét és megkenjük a tetejét, végül az oldalát is.

Jöhet a díszítés. Először cukormázat akartam rá rakni, de aztán láttam, hogy lejárt a szavatossága még múlt nyáron :) Így megszórtam mandulával és pakoltam rá sárgabarackot.