Likőr torta, Apa 51. szülinapjára



A tésztához összekeverünk 25 dkg margarint, 25 dkg porcukrot és 5 tojást, végül 25 dkg lisztet és 1 csomag sütőport.
A tésztát két adagban kell majd kisütni, próbáljuk arányosan elosztani két részre a tésztát.

Az egyik krémhez 3 dl joghurot, 10 dkg porcukort és 1 dl kedvünk szerinti likőrt összekeverünk ( az én esetemben ez diólikőr volt). Ehhez adunk 1 dl meleg vízben feloldott 1 dkg zselatint. Ezt úgy érdemes, hogy először nem az össze krémhez keverjük a zselatint, hanem csak 2 kanál krémhez, majd azt az egészhez.
hűtőbe rakjuk 30 percre, majd ha lejárt az idő és kivesszük turmixszal keverjük újra el és mehet az egyik lap tetejére, ezután ráhelyezzünk a második lapot.

A bevonó krémhez 2 dl tej és 1 dl likőr keverékében kifőztünk egy tejszínes pudingport, ha kész adunk hozzá 3 ek. cukrot és ha kihűlt 20 dkg margarint.
Bekenjük vele a torta oldalát és tetejét.

A díszítés ízlés szerint megy már. Csokit akartam rá reszelni, de nem volt itthon, így mandulát szórtam a tetejére.