Sörös karaj

Előtte kép nincs, mert még nem volt bennem a reggeli kávé és elfelejtettem :)

Amikor egy ekkora, jelen estben 2,6 kilós hús elkészítésének nekiesik az ember, akkor érzi, hogy ez már egy alkotási folyamat, nem egyszerű mechanikus művelet.
Szépen kenegeti a fűszerekkel, lelkesen de óvatosan (mert a alufólia alól felcsap a gőz) nézegeti sülés közben. Aztán ingere támad, hogy körbetáncolja a konyhaasztalt mikor meglátja milyen szépen pirul a bőr (még akkor is ha sosem enne belőle!).

140 perc után

Bevagdossuk a bőrös részét, majd rákenjük a kevert fűszerkeveréket, ami összetevői:
1,5 dl olívaolajban: - 1 kávéskanál kell mindenből: fehér bors, fekete bors, koriander és 6 kávéskanál só.
A tepsibe raktam pár kanál kacsazsírt, mert csak ilyenem volt itthon :) Aztán bele a bekent húsdarabot. Mellé és rá 3 nagy vöröshagymát felvágva, 4-5 gerezd fokhagymát nem túlságosan apróra vágva. Végül fél liter sör. 1 óra múlva pedig még fél liter öntöttem alá.
A sütési idő függ a hús nagyságától. Ez 2,6 kilós darab 2 óra 15 percet töltött alufólia alatt és aztán még 45 percet pirult. Persze volt alatta bőségesen söröcske :)
Amstel-el és Beck-el készítettem.

180 perc után