Borsóleves

A képből látható, na melyik Jucy kedvenc zöldsége?
Az öcsém kedvenc zöldsége is benne van.
Így nálunk egy leves áll: répából, borsóból és tésztából.A zölségeket: répát, karalábét, gyökeret felaprítjuk és odarakjuk főni. Fűszerezünk: sóval, szemes borssal és petrezselyemlevéllel.
Egy répát lereszelünk és 2 ek. olívaolajon megfonnyasztjuk, majd leszűrjük a levesbe, nálam ez a zsiradék :)
Ha már puhul a répa mehet bele a borsó.
Majd ha a borsó is megpuhult nokedlit szaggatunk a levesbe, amit 2-3 perc alatt megfőzünk.

A nokedlit 2 tojásból, 1 kevés olvasztott vajból és lisztből csináltam. De aki ennek nem akar nekiesni nyugodtan rakhat bele száraz tésztát.

Most, hogy beindult a meló lesz jó pár leves recept, mert mikor hazajövök a melóból ez a legjobb vacsora. Bent főételt eszek csak, amit hordani fogok nagy valószínűséggel. Este viszont az ember már nem vágyik nehéz kajára.

A mai nap egyébként borzalom volt. Egy ajtó rácsapódott a bal kezem gyűrűs ujjára, minek folytán most minden kínom van, pedig ez reggel volt. Először nem éreztem és ez el is tartott 40-50 percig, aztán elkezdett mozogni és fájni, no meg közben vérzett. Most már ezt abbahagyta, csak fáj és valami színtelen folyadék jön a körmöm alól.  :-(
Update: a körmöm leesett pár hét alatt, de legalább nem fájt, viszont nagyon kellett rá vigyázni, a végén pedig szép új körmöm nőtt :-)