Citromos-limeos sajttorta

avagy a süti, amiről nem sikerült normális képet készítenem :)
A márciusi Nők Lapja Konyhájában volt a recept, már rég vágytam valami citromos élményre és ez most egy nagyon citromos élmény volt :)Az elkészítés gyors és sütni sem kell, tehát tök jó nyári süti lesz belőle!

Az alapja egy zacskó (15 dkg) kakaós keksz, nálam Győri Édes, amit ledarálunk és összekeverünk 5 dkg olvasztott margarinnal és 3 evőkanál vízzel, majd egy tortaforma alján szétterítjük.

A citromos részhez össze kell keverni a következő anyagokat: 25 dkg krémsajt, 25 dkg túró, 15 dkg porcukor ( az eredeti receptben 8 dkg gyümölcscukor volt), 1 lime leve és héja, 1 citrom leve. Majd 1 púpos teáskanál zselatint feloldunk 0,5 dl meleg vízben, ha a zselatin feloldódott teszünk bele a krémsajtos részből, összekeverjük ezzel hűtve a zselatinos részt, ezután mehet az egész a krémsajtos részbe. Összekeverés után pedig az egész a tortaformába, amit hűtenünk kell 1-2 órát szeletelés előtt.

Praktikus tanács: tegyünk a tortaforma aljába szilikonos sütőpapírt.

Késő van, de azt még elmesélem, hogy a múltheti vírus után még mindig képtelen vagyok a kávé ivásra (sajnos az egyszerű kutyulós kávét sem bírom). Reggelente így kicsit szomorúan ülök be a gépem elé nélküle, a tea mégsem ugyanaz :(