Kosárkák és a mai nap

Ma úgy éreztem a 4 napos hétvége nem érte meg, a tudat, hogy péntek van és mégis 4-ig bent kell lenni kellemetlen volt, főleg fél 2-kor (normál esetben ekkor indulnánk haza). Arra már nem is gondolok, hogy holnap is munkanap. Lelkileg a délutánra készülök mikor elkezdem a tavaszi nagytakarítás első részeként a bejáró rész átpakolását, miközben érzem majd az éppen sülő sütemény finom illatát :)

No, de jöjjön a süti, amit nem én szoktam gyártani, hanem anyám, ezt is ő készített. Lehet egyszer én is nekiesek majd az elkészítésének... egyszer, ha lesz hozzá formám is... :)
Megjegyzem: a legjobban variálható sütik közé tartozik, gyárthatunk bele csokis vagy gyümölcsös krémet, díszítésnek is több dolgot használhatunk...
A tészta hozzávalói:
28 dkg liszt, 20 dkg margarin, 8 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor.


Összeállítjuk a tésztát, 0,5 centis vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk egy pohárral olyan méretre, ami belefér a kosárkákba. Kivajazzuk a kosárkákat és beleillesztjük a tésztát. Kb. 15 perc alatt kisütjük őket.

A krém bele:
4 dl tejben kifőzünk egy zacskó tejszínes pudingport és ha kihűlt kikeverjük 25 dkg margarin és 20 dkg porcukor keverékével.

A krémet a kosárkákba töltjük. A tetejére tehetünk olvasztott csokit vagy gyümölcsöt.