Kuglóf

Ez volt a tegnapi reggeli.
A reggeli pékárú gyártása nekem mindig előző nap este kezdődik mikor bedagasztom a tésztát, majd reggel felébredek szokás szerint 6-kor berakom sülni a legalacsonyabb fokozaton és visszabújok az ágyikómba :) 45 perc elteltével aztán újra kimászok, kiszedem a sütőből a kész tésztát, lefőzök egy kávét (ez most elmaradt) és beülök a gép elé szétnézni a neten. Ilyen számomra egy ideális hétvégi reggel.



A hozzávalók, amiket össze kell dagasztanunk:
25 dkg liszt, 0,5 dl tej, 1,2 dkg élesztő, 2 tojás, 10 dkg cukor, 1 csipet só, 5 dkg olvasztott margarin, 5-6 dk apróra vágott mandula.
Készüljünk fel lelkileg, hogy a tésztája szinte folyós lesz, de ezért a kis mancsolásért cserébe másnap reggel egy igen puha kellemes tésztát kapunk majd, amit akár lekvárral is megkenhetünk.