Medvehagymás pogácsa

A héten kaptam bent egyik kolléganőmtől medvehagymát és a pogácsa legyártása volt az első, aminek nekikezdtem, aztán rántotta és fűszervaj... de ezeket majd később.
Nincs is szebb élmény, mint 4ig a munkahelyen ülni, majd loholva hazavágtatni és nekikezdeni a dagasztásnak, hogy 10-re legkésőbb kész legyen az ember a mosogatással is, hisz holnap újra munkanap...
Az eredeti recept itt található Araniel-nél.



Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 2 tojássárgája,
- 1 kis doboz tejföl,
- 25 dkg margarin,
- 2,5 dkg élesztő,
- 1 dl tej,
- 1 teáskanál cukor,
- 1 púpos evőkanál só,

- 10 dkg vagy - miután felhívtam Mónit, hogy az mennyi lehet, amire azt a választ kaptam minél több annál jobb - ízlés szerinti medvehagyma.

A tésztát összedagasztjuk és meleg helyen kelesztjük, majd ha kétszeresére dagadt vékonyra nyújtjuk és megszórjuk apróra vágott medvehagymával. Jobbról és balról behajtjuk a tésztát, majd felülről és alulról is. Most újra hagyjuk kelni kb. 30 percet, aztán ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
A tepsiben még áll kb. 10 percet míg bemelegszik a sütő és kb. 20 perc alatt kisül.