Szamócás szelet

Én mióta élek ezt a gyümölcsöt szamócának hívom és Bálint Gazda oldalán olvastam most, hogy helyesen :)

Már csak az egres-piszke-köszméte háromszögből kell kikeverednem :)

Múlt hétvégén sok szamócához jutottam és gondoltam elkészítem olyan formában, hogy a család finnyás tagjai, akik csak úgy nem ennék meg azért élvezhessék az ízét.

A tésztája a legegyszerűbb része:
10 tojásfehérjéből és 4 ek. cukorból kemény habot verünk. 10 tojássárgáját felhabosítunk 6 ek.cukorral, majd hozzáadunk 1 ek. vanília kivonatot, 1 vaníliarúd kikapart belsejét és 10 csapott ek. lisztet. A két részt óvatosan összeforgatjuk és két lapban kisütjük.

A krém:
Egyszerű lett volna, ha múltkor felhozom a jó öreg aprító gépem, de nem hoztam, így lassan főzve a gáztűzhelyen pépesítettem a szamócát némi cukorral rásegítve.
Mindkét esetben átszűrjük a - minek is nevezzem - pépet, és a levében megfőzünk egy eper pudingot. Ha az kész hozzákeverjük a pép szilárdabb részét és ha még cukrozhatjuk. Ezek után már csak annyi dolgunk van, hogy lelkesen megvárjuk, hogy kihűljön a gyümölcsös puding és felkavarjuk 10 dkg vajjal és 10 dkg margarinnal.

Összeállítás:
1 lap tészta, 1 adag krém, 1 lap tészta, 1 adag krém és a díszítés...A díszítés:
- mert vasárnap nagyon elememben voltam :) - karamell volt. Ehhez kell egy kisebb edény és 4 ek. cukor. A legkisebb gázrózsa legkisebb fokozatán kezdjük olvasztani a cukort és akkor sem vesszük feljebb a lángot, ha már kicsit türelmetlenek is vagyunk. Ez úgy a folyamat kb. felénél következett be nálam és bár nagy volt a kísértés tudtam, hogy tuti akkor ég majd meg.
Amikor végre kész lett a süti tetejére csorgattam.Megjegyzés:
A süti hűtőben tárolandó.