Piros morzsás

Kellemes savanykás ízvilág. Boci csinált hasonlót a múltheti vacsira, azóta üldöz a vágy, hogy úgy ennék még! :)

Alapvetően morzsás sütiről nem lehet jó képet csinálni. Illetve igen, madártávlatból, szép kiegészítőkkel, hétvégén.... nem munka után fáradtan :)


Van valami elbűvölő ezekben a morzsás csodákban :)

Amiből ma alkottam:
- 2 marék meggy,
- 2 marék cseresznye,
- 2 marék ribizli.
Szórtam rá 1 marék cukor és öntöttem rá 0,5 dl szamóca szörpöt.
Aztán a morzsa a szokásos: 10 dkg liszt, 5 dkg vaj, 1 ek. cukor összedörzsölünk és kész is :)
A jénait vajazzuk ki mielőtt belepakoljuk őket!
180 fokon sül, míg a tészta rész nem lesz aranybarna (igen, az enyém világosabb, de türelmetlen voltam).
A többi más ízekkel a címke alatt :)