Gyros vacsora

Elkészítés: 

A hús: bepácoljuk az apró kockára vágott csirkemellt gyros fűszerkeverékkel és olívaolajjal, majd hűtőbe rakjuk. Mielőtt enni akarunk kivesszük és 4-5 perc alatt készre sütjük.

A pita: Limara receptje alapján: összedolgozunk 25 dkg lisztet, 1,5 dkg élesztőt, 1 teáskanál sót, 1 csipet cukrot, 1 evőkanál olívaolajat és 1,5 dl langyos vizet. Duplájára kelesztjük, majd négy egyenlő részre osztjuk, lapos korongokat csinálunk belőlük és kb. 10 perc alatt kisütjük 220 fokon.

Az öntet: 2 dl natúr joghurthoz keverhetjük ízlés szerint: fokhagyma, chili, só, bors, koriander, curry. Vagy ki mit szeret.


Ami még jó hozzá: sok zöldség: lila káposzta, jégsaláta, lila hagyma, paradicsom, uborka. És sült krumpli :-)


Az kell mondjam szeretek jelenlegi lakóhelyemen élni, annak ellenére is, hogy naponta 2 óra utazásra kényszerülök. Miért? Azért, amit már reggel leírtam és a teraszról csodásak a csillagok, csendes, 2 perc sétára lehet finom fagyit kapni és tök jó zöldséges van. Egyetlen álmom ide már csak egy húsbolt :-)