Somlói galusa

Hívjuk négyszemélyes adagnak, vagy egy tepsisnek, mert kisülnek a tészták egy  tepsiben :-)
Ide most a jó receptet írom, ami alapján legközelebb csinálom majd :-)A sárga piskótához:
3 tojássárgáját felverünk 3 evőkanál porcukorral, majd adunk hozzá 2 evőkanál vizet és 1 evőkanál vaníliaaromát. Ezután beleszitálunk 3 evőkanál lisztet és 1 csipet sütőport. Végül a 3 tojásfehérje kemény habjával összeforgatjuk.


A kakaós piskótához:
3 tojássárgáját felverünk 3 evőkanál porcukorral, majd adunk hozzá 3 evőkanál vizet. Ezután beleszitálunk 2 evőkanál lisztet, 1 evőkanál kakaóport és 1 csipet sütőport. Végül a 3 tojásfehérje kemény habjával összeforgatjuk.


A diós piskótához:
3 tojássárgáját felverünk 3 evőkanál porcukorral, majd adunk hozzá 3 evőkanál vizet. Ezután beleszitálunk 1 evőkanál lisztet, 2 evőkanál darált diót és 1 csipet sütőport. Végül a 3 tojásfehérje kemény habjával összeforgatjuk.A vanília öntét:
3 tojássárgáját felverünk 10 dkg porcukorral és 1 vaníliarúd kikapart belsejével, majd lassú tűzön 3 dl tejet felmelegítünk és  hozzákeverjük, vigyázzunk, hogy a tojás ne csomósodjon össze, ha félünk inkább végezzük gőz felett ezt a műveletet. A végén ha nem megfelelő a sűrűsége rakhatunk bele 1 teáskanálnyi étkezési keményítőt.

A csoki öntét:
10 dkg étcsokit felolvasztunk  1,5 dl tejszín és 1 dkg vaj társaságában.

A rumos öntét:
2 dl rumot felmelegítünk és feloldunk benne 10 dkg cukrot.A rétegezés:
Vegyesen egy réteg tészta, leöntjük a rumos öntéttel és apróra vágott diót, majd megy rá egy réteg vanília öntét, jöhet a következő réteg tészta arra csokis öntét, dió.... míg el nem fogy a tészta.

Tálaláshoz:
Tejszínhab. Két ehető változatot találtunk: az egyik a piros dobozos Hu La La volt, a másik a Gran Dessert-es Panna.