Eggs Benedict

Ha nem épp abban a pillanatban akarunk enni, mikor éhesek vagyunk akkor kezdjünk ennek az ételnek.
Leginkább, mert angol muffin kell hozzá, amit dagasztunk, kelesztünk és sütünk.

A recept két főre szól majd.

Az angol muffin:
15 dkg lisztet összedolgozunk 1 kk. cukorral, 1 tk. sóval, 1 kk. szárított élesztővel, 1 tk. vajjal és 0,5 dl tejjel. Hagyjuk kelni 1 órát, majd centi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk fánkszaggatóval. Ismét áll egy órát és kisütjük.

Hollandi mártás:
Gőz felett habosra felverünk 2 tojássárgáját, közben adunk hozzá 2 ek. vizet és 10 dkg vajat, ízesítjük kb. 1 tk. citromlével, sóval és borssal.

Buggyantott tojás:
Két lábasban vizet melegítünk.... nane :-)
Egy lábosban vizet melegítünk 1 tk. vörösborecettel, belerakjuk óvatosan a tojásokat, a fehérjét úgy terelgessük, hogy ne terüljön el nagy felületen, olyan 4-5 perig főzzük.

Bacon:
Az eredeti kanadai bacon-t ír, mi sima bacon-t használtunk, azzal is finom volt :-)

Tálalásnál: ketté vágjuk az angol muffint, megpirítjuk, rápakoljuk a bacont és a buggyantott tojást és leöntjük a Hollandi mártással.