Hotteok, a koreaiak palacsintája


Ez nem olyan palacsinta, mint a miénk, amit este 9-kor megkívánjuk és 10 perc alatt prezentálunk pár darabot. Először is dagasztani kell, aztán keleszteni és utána macsánkolni a ragadós tésztával.

Aki ezek után sem ijed meg, annak íme a recept és a leírás:
Veszünk 20 dkg lisztet és egy fakanállal összedolgozzuk az alábbi összetevőkkel: 1 teáskanál porélesztővel, 1 csipet sóval, 1 teáskanál cukorral és 2 dl langyos vízzel. Ezután meleg helyen kelesztjük minimum 1 órán át. (Nyáron nagyszerű a terasz, télen pedig a radiátor :-))
A kelesztés után a tésztát egy agyon lisztezett felületre öntjük és 8 egyenlő gombócra választjuk. A tenyerünket jól belisztezve  a gombócokat széthúzogatjuk és a közepükbe fahéjas cukrot rakunk, majd összezárjuk újra gombóc alakba.
Egy serpenyőbe kevés olajt öntünk, felhevítjük, visszavesszük közepes fokozatra a melegítést és belepakoljuk a gombócokat. Lelapítjuk őket és 1-2 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat.

Langyosan jó fogyasztani, mikor kicsit még süt.
Másnap még mikrózva is jó.

Legközelebb az Aranieltől kapott ízesített cukorral próbálom majd ki :-) Valamint láttam sajttal töltött sós változatot is a neten, lehet azzal is megpróbálkozom egyszer.