Olasz lencse leves



1 evőkanál olívaolajon megdinsztelünk egy kis fej apróra vágott hagymát. 
Rádobunk egy-egy nagyobb felkarikázott sárgarépát és fehérrépát 5 percig fedő alatt pároljuk. 
Beleteszünk 25 dkg lencsét, amit már előző este beáztattunk és felöntjük 8-10 dl zöldség alaplével (én bevallom leveskockából készítem forróvíz segítségével :-)  )
Fűszerezzük:  2 db babérlevéllel, 2 gerezd összezúzott fokhagymával, 1 szál zeller zölddel, 1 kávéskanál kakukkfűvel, 1 kávéskanál oregánóval, sóval és borssal.
Mikor a lencse és a répa már puha kiveszünk 1-2 levesszedővel belőle és robotgéppel pépesítjük, majd visszaöntjük és keverünk rajta kettőt.

Update:
A hagymát 10 dkg bacon-enl pirítottam le és a fűszerekhez dobtam még egy ág rozmaringot.