Én, a Sony és az Android

Mivel már jó pár hónapja használom a telefonom ideje összeszedni mik azok a programok, amik számomra hasznosnak bizonyultak.

A Sony Xperia P telefonomról csak elfogultan tudok beszélni, mert nekem a Motorola V8 óta nem volt ilyen jó telefonom :-) Itt a Mobilaréna oldalán van róla több oldal.

Alap, hogy a kijelzőn pötyögünk, így nekem olyan billentyűzetre volt szükségem, amivel kényelmesen tudok írogatni, ezért a Smart Keyboard Pro programot használom.

Van program ahhoz is, hogy rend legyen a kijelzőmön, ez a Folder Orgenizer.

Íme a kezdőképernyőm:
A fekete sávban a második kis ikon a Notification Toggle, szükséges, mert a Xperiaból alapból hiányzik a notifikációs sáv, de ez a program megoldja a hiányt, sőt akár két sávot is létre lehet hozni. A mellette lévő mini ikon pedig a Locale, kényelmessé teszik az ember életét, mert pl. ha megadjuk neki, hogy ha otthon vagyok és elmúlt este 10 akkor némítsa le a telefont.

A felső sorban a Folder Organizer-rel létrehozott csoportok vannak.
A második sorban az aktuális időjárást mutató Beautiful Widgets.
Az alsó sorban a leggyakrabban használt programok. A Montezuma egy borzasztóan addiktív játék, a többi alapkellék.

Az első csoport tartalmazza a kommunikációra használt programokat:
A második csoport:
A harmadik csoport:
A negyedik csoport:

A második képernyőn van a zenelejátszó a Poweramp, és két zenefelismerő program:

A harmadik képernyőn van az Agenda Widget, ami összefogja a Google naptárban és az Astrid-ban felvett programokat, feladatokat és a a Gtasks, ami a bevásárlólistát tartalmazza: