Fougasse

Múlthéten láttam valamelyik adón az elkészítését, megragadt az aránylag rövid kelesztési idő és sokoldalú fűszerezhetősége miatt.
Mivel nem volt reggelire se kenyér, se zsömle itthon így felébredtem jó korán és bedagasztottam. Első körben (mert nagyon bejött és fogok még sokszor ilyet csinálni) nem fűszereztem semmivel, de lehet beledolgozni dagasztáskor pl. rozmaringot, kakukkfűt, apróra vágott kolbászdarabokat.


Elkészítés:
50 dkg lisztet, 1 csomag szárított élesztőt, 2 teáskanál sót összedolgozunk 3 dl langyos vízzel. Dagasztás után  kb. ujjnyi vastagra nyújtjuk, levél alakot formálunk belőle és bevagdossuk az erezetet. Igyekezzünk megfelelő nagy lyukakat csinálni, hogy kelesztés után is megmaradjanak. 
Ha ezzel kész vagyunk akkor takarjuk le és várjunk 30 percet.
Utána kenjük meg a tetejét tejjel.
A sütő aljába rakjunk egy adag jeget ha az felmelegedett 200 fokra.
Végül a légkeverés bekapcsolásával 30 perc alatt süssük készre.