Babgulyás, ahogy én csinálom :-)


Elkészítés:
A babot előző este beáztatjuk.
Másnap a füstölt csülköt odarakjuk főni. Közben egy kanál olívaolajon megfuttatunk egy fej apróra vágott hagymát, megfűszerezzük: bors, pirospaprika. Ezután mehet bele a bab és kétszeres mennyiségű víz, elkezdjük főzni. Kb. 30 perc múlva belepakoljuk a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller. Most már a füstölt hús levéből adjuk neki a plusz folyadékot. Mikor a bab és a zöldségek megpuhultak, szaggatunk bele nokedlit (ehhez 2 tojást, 5 dkg vajat, 1 kávéskanálnyi sót összedolgozunk annyi liszttel, hogy jó ruganyos szaggatható tészta legyen), valamint belelökünk egy csomag petrezselyem levelet, végül a füstölt húst. Főzzük még amíg a tészta meg nem fő (3-4 perc).

Megjegyzés:
Ha a füstölt hús leve nagyon sós, akkor óvatosan adagoljuk a leveshez, vagy használjunk inkább vizet.