Padlizsános csirke

Még sosem csináltam padlizsános ételt, ezért sokáig kerestem a megfelelő receptet, ez tetszett meg, leginkább az volt a szimpatikus benne, hogy nem kellett 1 órát várni a megsózott padlizsánra, hanem azt írta, hogy elég 20-30 percig sós vízben áztatni.

Elkészítés:
A padlizsán szeleteket ha már áztak 30 percet a sós vízben kinyomkodjuk és meggrillezük.
Két csirkemell filét felkockázunk, megsózzuk és megborsozzuk. Egy hagymát apróra vágunk és elkezdjük olajon dinsztelni, hozzáadjuk a csirkét, megpirítjuk. Ezután jön bele 5 gerezd összenyomott fokhagyma, 5 apró kockákra vágott paradicsom és kevés víz.
Mikor a csirke megpuhult hozzáadjuk a padlizsánt és pár percig még főzzük.

Köretnek krumplipürét csináltam és paradicsomos-petrezselymes bulgurt.

Padlizsános csirke bulgurral
Padlizsános csirke krumplipürével