Pavlova torta


Születésnapra készítettem, és teljesen ráparáztam, hogy mi lesz ha nem lesz kemény a hab, mi lesz ha nem sül meg, mi lesz ha darabokra hullik... Felesleges volt :-) Az elkészítése nagyon egyszerű és ha a sütési időt nem vesszük figyelembe - mivel akkor bármit csinálhatunk - pár perc alatt meg van az egész, és a legjobb, hogy alig termel mosatlan edényt :-)

Elkészítés:
A sütőt beállítjuk 150 fokra, hogy elkezdjen felmelegedni.
5 tojásfehérjét habosra verünk, majd hozzáadagolunk 20 dkg porcukrot, az utolsó adag cukorral 1 evőkanál étkezési keményítőt is, valamit 1 teáskanál ecetet. Addig keverjük míg kemény, szép fényes habot nem kapunk, ez turmixgéppel csak pár perc.
Egy tepsibe öntjük, magas kúpszerű kerek halomra igazgatjuk.
A sütőt visszavesszük 130 fokra és berakjuk a tortát 60 percre.
Ha megsült kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni. (A hűlés közbeni töredezés normális jelenség.)
Ilyen mikor megsült és kihűlt.

Megjegyzés:
Nekem megsült 60 perc alatt és szép világos maradt. A szélei viszont egy szintre estek vissza a torta közepével, tanúság: biztos nem volt elég magas :-)

Díszítés: 
Felverünk 500 ml habtejszínt és a tortára halmozzuk, végül kividarabokat pakolunk rá.


Pavlova torta