Lasagne

Nem egy gyorsan összerakható étel, de megéri pepecselni vele :-)
Régen néhányszor magam csináltam a tésztát is! De most már csak megveszem a boltban...


A húsos ragu összetevői:
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 nagyobb fej hagyma
  • 50 dkg darát hús (vegyesen marha- és sertéshús)
  • 10 dkg apró kockákra vágott sárgarépa,
  • 1 teáskanál kakukkfű,
  • 1 teáskanál oregánó,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 2 dl húsleveslé,
  • 25 dkg felkockázott paradicsom,
  • bors,
  • só.
    Az olajon megdinsztelt hagymához hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd mehet bele a többi összetevő, mire elpárolog a lé megfő a hús és a répa is.
A besamel mártás összetevői:
  • 4 ek. olíva olaj, vagy 5 dkg vaj,
  • 5 dkg liszt,
  • fél liter tej
  • 2 csipet szerecsendió,
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 dkg reszelt parmezán sajt, 
  • só.
    A meleg olajhoz fokozatosan adjuk hozzá a lisztet és folyamatosan kevergetjük közben, majd a tejet is fokozatosan adagoljuk, hogy homogén legyen a mártás, fűszerezzük, végül elkeverjük benne a sajtot.
A fenieken kívül szükség van még lasagne tésztalapra és parmezán sajtra.

A  rétegek: lasagne tésztalap - besamel mártás - húsos ragu - reszelt parmezán.

A felső lap kicsit megpirult és kemény lett, de jól rágcsálható .

Mikor kiemeltem kicsit szétesett, de az élvezeti értékét nem csökkentette a kinézete :-)