Churros

A talpam alatt roppanó hó cukorkával hintve :-)

A tévé előtt fekve láttuk délután Lorraine Pascale műsorát és elkezdett csorogni a nyálunk látva a churros készítését.
Mivel végtelenül egyszerű a műsor végén le is gyártottam :-)
Tök jó lett az állaga, ragacsos és könnyen nyomható, de tartja az alakját és nem ragad a tányérra ha sütés előtt kinyomja őket az ember a formából. Praktikus így tenni az olyan lassabb bamba mancsúaknak mint én is vagyok, mert 30 mp-nél tovább nem kell sütni őket (kerámialapon 9 fokozat).


Elkészítés:
2 dl vízben rakunk 1 teáskanál olívaolajat, 1 csipet sót és 2 csipet cukrot majd felforraljuk. Ekkor beleteszünk 2 dl lisztet és gyorsan simára keverjük. Megvárjuk míg a massza lehűl legalább annyira, hogy nem éget meg minket és nyomózsákba rakjuk. Kb. 10-15 centi hosszú rudakat nyomunk és forró olajban aranybarnára sütjük.

Lehet enni fahéjas cukorral, olvasztott csokival, vagy ízlés szerint bármilyen lekvárral, mi szamóca és barack lekvárba tunkoltuk :-)