Omlós almás

Az enyém nem úgy néz ki, mint, ami a könyvben volt, nem tudom mi történt :-) Ronda, de finom, az íze csodás.
Nem kell sokat pepecselni vele, kivéve az alma reszelése gázos, de ha megy valami a tévében, akkor elrepül az idő.

A süti készítést azzal kell kezdeni, hogy összeállítjuk az alsó lapot, ehhez összedolgozunk:
  • 25 dkg lisztet,
  • 16 dkg margarint,
  • késhegynyi szódabikarbónát,
  • 2 tojássárgáját,
  • fél citrom reszelt héját,
  • 1 evőkanál tejfölt.
A tészta elég lágy, szóval csak el kell egyengetni a tepsi aljában.

Ezután megkenjük baracklekvárral.

Ráhalmozunk egy kiló reszelt almát (előtte ne felejtsük el kinyomkodni a levét!).

Végül a felső réteg jön, amihez 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, majd adagolunk hozzá 15 dkg cukrot (ez eredeti recept szerint 30-at kellett volna) és 20 dkg darát diót. Az alma rétegre öntjük.

180 fokon sütjük légkeveréssel kb. 30 percig.
Nekem akkor volt kész, mikor megéreztük az illatát. Aztán gyorsan megettük a felét :-D

Omlós almás