Csicsóka sztrapacska

A recept Anna oldaláról van, mindent úgy csináltam, ahogy ő írta csak diabetikus liszt helyett sima lisztet használtam.

Maga a sztrapacska készítése elég nyűgös, mert meg kell pucolni a csicsókát, amiből 35 dkg reszelt csicsókát kell előállítani, majd ezt 2 tojással, 20 dkg liszttel, 1 dl vízzel és 1 gerezd fokhagymával összedolgozni, sós forrásban lévő vízbe szaggatni és kifőzni.
Aki mégis elszánja magát a sztrapacska kivitelezésére annak már csak a megfőzz sztrapacskát össze kell keverni 5 dkg nyers kockára vágott baconnel és 5 dkg pirított baconnel, valamint 20 dkg juhtúróval.
Az egészet enyhén kiolajozott tepsibe terítjük, ráöntünk 20 dkg tejfölt és 200 fokon pirítjuk míg a teteje szép nem lesz.

Maga az étel nem túl mutatós, de nagyon finom! :-)

Csicsóka sztrapacska