Parmezános csirke

Parmezános csirke

Egyik barátnőm mutatta nekem ezt a receptet és első látásra megtetszett, hétvégén el is készítettem, néhol módosítottam...
1 nagy fej hagymát felaprítunk kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadunk 2 gerezd fokhagymát, 1 liter paradicsomlevet és fűszerezzük: sóval, borssal és bazsalikommal.Ezt kb. 30 percig kell főzni, míg jó sűrű lesz.

Közben elkészítjük a csirkét: mely során két pár csirkemellet felszeletelünk 1 centi vastag szeletekre, fűszerezzük sóval, borssal, szerecsendióval. Megforgatjuk őket két összevert tojásban és a reszelt parmezánban. Végül 2-2 percig sütjük mindkét oldalukat kevés olajon.

A kisült szeleteket egy tepsibe pakoljuk, ráöntjük a megfőtt paradicsomszószt és rápakolunk 25-30 dkg szeletekre vágott mozzarellát, valamint kb. 12 dkg parmezánt.

200 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük és melegen tésztával kínáljuk.