Áfonyás keksz

Vettem tegnap újfajta nádcukrot, egész nagy a melasz tartalma már az állagáról látszik, és az íze jellegzetesen kiérződik a belőle készült kekszen.

Érdekes volt, hogy az első adag laposabb lett mint a második, pedig már azt is 200 fokos sütőbe raktam:
második és az első

Hozzávalók:

  • 1 tojás
  • 10 dkg nádcukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 7 g sütőpor
  • 20 dkg zabpehely liszt
  • 10 dkg asztalt áfonya

A hozzávalókat a fenti sorrendben összekeverjük, kivéve az áfonyát. Kb. diónyi halmokat rakunk egymástól nagyobb távolságokra, mert nőni fog a felületük. Az aszalt áfonyát a tészta tetejére pakoljuk.
200 fokos sütőben 10 percig sütjük. Egy perccel sem tovább!
Mikor visszük a sütőből még nagyon puha. Aztán mikor kihűl puha és omlós. Tárolás után... majd kiderül :-)