Chilis bab

Egészen gyakran készítem, de csak most, hogy  kérték a receptet vettem észre, hogy a blogon nincs fent.
Így most hiánypótlásként az én receptem, ami nem konzervekből áll.
Vannak persze hétköznapok, amikor én is előveszem a konzerveket és 2 perc alatt kész kaját varázsolok, de hétvégén semmi sem sürgős :-)

Hozzávalók:
  • 40 kg darált sertés és marhahús keverék
  • 25 dkg tarkabab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint 1 chili vagy chilipaszta
  • 10 dkg kukorica
  • 15 dkg paradicsom
  • 1 piros húsú paprika (kápia, vagy kaliforniai)
  • fűszerek: oregano, bors, só, római kömény, koriander

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítás után 2 evőkanál olívaolajon elkezdjük dinsztelni. 
Belerakjuk a darált húst és lepirítjuk. 
Belerakjuk az előre pár órára beáztatott babot, az apróra felkockázott paradicsomot és paprikát, a chilit, valamint a fűszereket, amiket előzőleg mozsárban összetörtünk.
Felöntjük kb. 3 dl vízzel és főzzük, amíg a bab meg nem puhul, szükség esetén a vizet pótolhatjuk.
Mielőtt kész lenne rakjuk bele a kukoricát, de vigyázzunk, ezt nem kell sokáig főzni.
Ha a végén nagyon leves marad keverjünk hozzá egy teáskanálnyi étkezési keményítőt.