Grillezett csirke zöldségekkel

Rém egyszerűen elkészíthető étel. Legjobb hétköznapokon, mikor az ember hazaér fáradtan a munkahelyéről és az égvilágon semmivel nincs kedve pepecselni.
Persze mondhatjuk, hogy meg kell pucolni a zöldségeket, de a ravaszabb háziasszonyoknak van már készen a fagyasztóban erre alkalmas kiszerelés, mert hétvégén mikor jobban ráér előre dolgozik :-)

Alapanyagok:
  • csirkecombok,
  • zöldségek, amik vannak otthon, nekem most csak ez volt: krumpli, répa, hagyma.
Fogjuk a csirkecombokat és a megtisztított zöldségekkel együtt egy tepsibe rakjuk megborsozzuk őket, megszórjuk kevés kakukkfűvel, és ízlés szerint rozmaringos sóval, végül aláöntünk 2 dl csirkealaplé.
30 percig sütjük fedés nélkül 200 fokon, majd 10 percig grillezzük 270 fokon.


A képen még a 2 nappal korábban gyártott káposztasalátám látható, ami csodás lett, de tényleg :-) Meggyőződésem, hogy a házilag készített majonéznek sok köze van a tökéletességéhez.