A legjobb palacsinta töltelék

túró és mascarpone keveréke, más dolgokkal... lent olvasható. Egyszerű, de meg kell örökítenem, mert a férjemnek nagyon bejött :-)
A palacsinta tésztája alap, de leírom, mert pont elég volt a töltelék hozzá.

A tészta: 2 tojás, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 2 dl tej, 1 dl ásványvíz és annyi liszt, hogy megfelelő állagú legyen a tészta a sütéshez. Tudom most egy csomóan hőböröghetnek, hogy az "amennyit felvesz" nem pontos mértékegység, de én mindig szemmértékkel csinálom a palacsintát :-)

A töltelék: 5 dkg túró, 25 dkg mascarpone, fél citrom héja, 1 citrom leve, 1 tk. vaníliakivonat, és cukor ízlés szerint.

Az öntéthez: 25 dkg szamócát 1 evőkanál cukorral összefőztem 5 perc alatt.