A tökéletes pizza

Ülünk és együtt izgulunk a sütő előtt... Vajon végre tökéletes lesz? Vajon megérte változtatni a recepten? És megérte megvenni a követ??


Minden kérdésre igen a válasz :-)
A samott követ egyébként a Tchibo oldaláról rendeltük, miután megláttam Mirelle oldalán az írást róla.

A recept: -2 pizzához- 
  • 15 dkg BL55 liszt,
  • 10 dkg BL 112, nekem most BL 80 volt itthon, az is tök jó volt,
  • fél kocka élesztő, vagy ennek megfelelő instant élesztő
  • 150 ml langyos víz,
  • csipetnyi cukor,
  • 1 teáskanál só,
  • 1 evőkanál olívaolaj.
A hozzávalókat összedagasztjuk. 
Mivel ez két pizzára elég kétfelé osztjuk és így kelesztjük.
A samott kőnek használat előtt fel kell melegedni, ezért azt ahogy a használati útmutató írja maximális hőfokon légkeveréssel 45 perc alatt felhevítjük.
Ha megkelt a tészta vékonyra nyújtjuk, hogy mennyire vékonyra az már ízlés kérdése.
Megpakoljuk olyan feltéttel, amit szeretünk.
A használati útmutatóban az volt, hogy ha csak két pizzát sütünk akkor mielőtt bepakoljuk az elsőt lekapcsoljuk a fűtést. Meg is tettük, de a második így nagyon lassan sült ki, így megpróbáljuk majd a következő alkalommal, hogy átállítjuk alsó sütésre és miután kisült az első csak akkor kapcsoljuk majd le a fűtést.
Egyébként az első 7 perc alatt tökéletesre sült, íme az alja:


A férjem ettől a látványtól nagyon boldog volt :-)
És egy kép felülről:

Én is nagyon boldog voltam, mert bár a képen nem vagyon látszik végre volt felemelkedő pereme a pizzámnak :-D



UPDATE - arra az esetre, ha nem lenne valami a tökéleteshez otthon - 
A lisztnél használható az egészre kenyérliszt, vagy amit szeretünk.
Pizzakő nélkül érdemes jénai tetején sütni.
A sütőt 200 fokon melegítsük hőlégkeveréssel, aztán tegyük át alsó sütésre.