Kelt zserbó háromszögek

A hétvégén Sasó blogján találtam ez a nagyszerű receptet, és eszembe jutott, hogy a kolléganőm nagyon szereti a zserbót, mivel ma van a szülinapja így ezzel megoldódott az ajándék kérdése, amin már jó pár napja töprengtem.


A receptet leírom, de az elkészítéshez a képeket mindenképp érdemes a fenti linken megnézni.

Hozzávalók a tésztához:
35 dkg liszt, 5 dkg porélesztő, 2 evőkanál cukor, 5 dkg vaj, 1 tojássárgája, 1,5 dl tej 1 csipet só
Összedagasztjuk és 30 percig meleg helyen (ez nálam most a teraszon lévő asztal volt) kelesztjük.

Vékonyan kinyújtjuk és megkenjük ízlés szerinti mennyiségű lekvárral és szórunk rá 15 dkg darált diót.
Feltekerjük és háromszögeket vágunk belőle.

180 fokon sütjük 20 percig.

Megvárjuk míg kihűl és leöntjük csokimázzal, amit 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporból, 2 evőkanál cukorból és 2 evőkanál vízből főzünk. Ha felforrt levesszük a tűzről belekeverünk 5 dkg szobahőmérsékletű vajat és ha picit hűlt bevonjuk vele a háromszögeket.