Bruschetta Panini

Egy újabb recept Ree oldaláról, a fázisfotók ismért tökéletesek :-)
Leírom a kivitelezést, mert kicsit át lett alakítva a saját ízlésünk szerint.

Az első lépés, hogy elkészítjük a pestot. Ehhez meg kell pirítani 5 dkg fenyőmagot, majd kevés olívaolajon megfuttatunk 2 gerezd összenyomott fokhagymát, ezeket egy mozsárban összedolgozzuk. Hozzáadunk 1 csokor bazsalikomot, 5 dkg parmezánt, ízlés szerint sót és borsot, keverjük és kész is. Ez már önmagában is felhasználható szendvics alátétnek:


De lépjünk tovább:
A pékárú alját megkenjük a pestoval.
Rárakunk egy szelet sült csirkét. A csirkén nincs csak só és bors, majd pár perc alatt kisütöttem vajon.
A következő réteg a paradicsom és mozzarella keveréke.
Erre jön a saláta.
Végül a pékárú teteje, amit a férjem majonézes szósszal és pedig mustáros szósszal kentem meg.


Utolsó lépésben az eredeti receptben össze van nyomva és megsütve, nálam ez most kimaradt, de így is csodálatosan finom volt :-)