Omlós-rácsos szilvás

A legrondább rácsos süti :-)


Ragacsos, édes óceán... a szilvatöltelék főzéséhez 50 dkg szilvát odarakunk főni 5 ml víz kíséretében, várunk 2 percet, majd rakunk bele cukrot, vaníliát (vagy vaníliás cukrot), fahéjat, ízlés szerint valamilyen édes likőrt. Arányokat nem tudom, csak szagolgattam a keveréket és pakolgattam bele ezt-azt :-) A végén hozzáfőzünk 5 ml víz és egy púpos evőkanál étkezési keményítő keverékét.
Az egész főzés kb. 10 perc.

A tészta elkészítéséhez összedolgozunk: 25 dkg zabpehelylisztet, 5 dkg darált diót, 10 dkg porcukort, 1 csomag sütőport, 10 dkg vajat és 1 tojássárgáját.
A tésztát 2/3 részét kinyújtjuk és egy  gyümölcstorta formába rakjuk, beleöntjük a kihűt tölteléket, majd a maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk, amiket rápakolunk a töltelékre.

200 fokon sült 25 percig.