Sörös marhapörkölt

Ree oldalát mindig nagy nyálcsorgatások közepette szoktam olvasgatni. Már több receptet is elpakoltam a megfőzendő listámra, így egyértelmű volt, hogy ha vendég jönnek hozzánk akkor egyet mindenképp legyártok.
Ennek napja tegnap eljött :-)

Ezt a receptet választottam, sörös marhapörkölt :-) El kell mondanom, hogy amikor a Heineken találkozott a marhahúsból kisült szafttal azaz illat lenyűgöző volt :-)

A recept:
3 evőkanál olívaolaj és 1 evőkanál vaj keverékében lepirítjuk az 1 kg kockára vágott marhahúst, ha kész kiszedjük, és a maradék zsiradékon megpirítunk 1 közepes fej kockára vágott hagymát, ez olyan 3-4 perc lesz, utána mehet bele a 3 gerezd apróra vágott fokhagyma.
Várunk 1 percet és ekkor felöntjük 3-4 dl sörrel és 4 dl marhahús alaplével.
Visszarakjuk az edénybe a húst és jöhet a fűszerezés: só, bors, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 evőkanál Worcesterhire szósz, 2 evőkanál paradicsompüré.
Kb. 1,5 órán át főzzük, ha kellően megpuhult a hús belerakunk 4 nagyobb krumplit felkockázva és 4 répát szintén feldarabolva belerakunk. Még 30 percig főzzük, hogy a zöldségek megpuhuljanak és kész.
Amennyiben szükséges a folyadék mennyisége pótolható, csak vigyázzunk ne legyen vizes az állaga a szaftnak a végén.
Legközelebb kisebbre vágom majd a krumplikat, hogy jobban átvegyék a szaft ízét.