Rugelach

Ma reggel futottam bele a receptbe facebook-on a receptjébe, majd láttam Eszter oldalán, hogy csinálta már másik recepttel is. Nekem ez a henger megoldás jobban tetszett, mint a kifli, kerülöm az alkalmakat mikor a nem létező kézügyességemet kell használni :-D

Fogunk egy tálat és belepakoljuk az alábbi hozzávalókat:
  • 40 dkg mascarpone
  • 3 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 25 dkg liszt
összegyúrjuk és hagyjuk állni pár órát a hűtőben, de minimum kettőt.

Ha eleget állt a hűtőben lisztezett felületen 3 mm vékonyra nyújtjuk és reszeltünk rá 10 dkg étcsokit, pakolunk rá 5 dkg asztalt áfonyát és 5 dkg mandulaforgácsot.

Feltekerjük.
2 cm széles szeleteket vágunk.
Megkenjük felvert tojással.
Mandulaforgácsot szórunk rá.
180 fokon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.