Kókusztejes panna cotta datolyaszilvás-mangós öntettel

Először a mindenhol kapható vanília-szamóca párosra gondoltam, de novemberben nem igazán terem szamóca, így első jött a kókusztej és a hurma-mangó páros.

Kimérünk 250 ml kókusztejet, 200 ml tejszínt és 200 ml tejet (nálam ez 3,5%-os) összekeverünk. Kevés folyadékkal kikeverünk 4 g zselatint, majd beleöntjük a keverékbe és felmelegítjük, de vigyázzunk, hogy nehogy felforrjon.
Poharakba öntjük, hagyjuk hűlni, ha már langyos akkor hűtőbe rakjuk 7-8 órára.

Közben bőven van idő az öntét elkészítésére. Nem a hagyományos változatot csináltam. Felkockázunk 1 mangót és 2 datolyaszilvát, rányomjuk egy fél citrom levét, végül adunk hozzá még 3 evőkanál cukor és elkezdjük melegíteni, egészen addig míg lekvár állagú lesz, nekem maradtak benne nagyobb darabok. Annyira, annyira finom lett :-D