Túrós batyu

A recept Limara oldaláról van. Az adagot én megfeleztem, mert  kettőnknek túlzás lett volna az az adag :-)


A tészta:
  • 30 dkg liszt,
  • 1 tojás,
  • 1 kávéskanál só,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 5 g olvasztott vaj,
  • 1 dl tej,
  • 2 g élesztő.
Én beledobáltam mindent a gépbe és összedolgoztattam vele, aztán 2 órát pihentettem, szépen megkelt.
3 mm vastagra nyújtottam és aztán 10x10 centis kockákat vágtam a tésztából.
A közepére jön egy evőkanál a túrós töltelékből.

A töltelék:
  • 25 dkg túró,
  • 1 csapott evőkanál búzadara,
  • 4 evőkanál cukor, 
  • 1 citrom héja, 
  • 1 tojássárgája,
  • majd ha az előbbieket összekevertük a tojásfehérje kemény habja.
A tészta 4 sarkát összecsavarjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben alsó-felső sütéssel 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Nagyszerű simán, vagy porcukorral, esetleg Nutellával :-)