Tartármártás

Családom nálunk karácsonyozott és kiderült, hogy a fiatalok szinte mindenhez eszik a tartármártást. Így életemben először csináltam, no nem az eredetit, hanem amit az éttermek többségében is készítenek.
Először ehhez gyártani kell egy nagy adag majonézt, majd tovább fűszerezni és hígítani... 

A majonéz elkészítéséhez fogunk 3 tojássárgáját, adunk hozzá 1 evőkanál 10%-os ecetet, 1 evőkanál mustárt sót és borsot.
Óvatosan cseppenként, majd vékony sugárban adagolunk hozzá körülbelül 3,5 dl olajat.
Végül 3 evőkanál citromlé kerül bele.
Kb. 4 dl majonéz fog készülni így, amihez, hogy tartármártás legyen belőle adunk kell 2 dl tejfölt, 2 teáskanál mustárt és 3 púpos evőkanál porcukrot. Aztán ízlés szerint fűszerezzük még sóval, borssal és citromlével.