Sertés csíkok boros köntösben

Tegnap nagyon gyorsan volt szükségünk ebédre, ilyen esetekre általában csirkét készítek, vagy vékony csíkokra vágott sertésszüzet.

Elkészítés:
Felkockázunk egy közepes hagymát és 2 gerezd fokhagymát, megpirítjuk 2 evőkanál olajon. Rádobjuk a húst, fűszerezzük sóval és borssal, végül felöntjük 1 dl jó minőségi vörösborral. Ha kellően vékonyra van vágva a hús ennyi idő alatt meg is puhul.
Ha vastagabbak öntsünk alá húsleves alaplét, vagy vizet és pároljuk kicsit.
Tésztát főztem ki hozzá, amikor kész volt a hús beleöntöttem abba a serpenyőben a kifőtt tésztát és összeforgattam. Adtam még hozzá egy löttyintésnyit a tészta vizéből és kész is volt.

30 perc alatt kényelmesen elkészíthető.