Fűszeres bagett


Leírom a receptet, de már azzal a módosítással, ahogy legközelebb fogom csinálni, mert most elrontottam. Túl sok lett a vaj a tésztába.

A tésztához (2 bagetthez, 2 fő részére) összedagasztjuk a hozzávalókat:20 dkg liszt, 4 g porélesztő, 1 dl víz, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál olívaolaj. Ha duplájára kelt a tészta akkor két egyforma darabra osztjuk. Téglalap alakúra és 0,5 centiméter vastagra nyújtjuk mindkettőt.
Megkenjük őket a fűszeres vajjal, amiben van:10 dkg vaj, só, fehérbors, 2 gerezd zúzott fokhagyma. Pakolunk rá ízlés szerinti mennyiségben vékony kolbász karikákat.
Feltekerjük. Hagyjuk még 20 percig kelni. Végül 200 fokon sütjük, kb. 25-30 percig.