Stefánia

Nem bonyolult étel, mert ez ugye fasít és főtt tojás...
Én általában 50 dkg darált hús szoktam használni a fasírthoz, ehhez adok 1 tojást, fűszerezem: sóval, borssal, pirospaprikával, fokhagymával, teriyaki szósszal, rakok bele egy szikkadt, beáztatott zsemlét (amiből természetesen a víz nagy részét kinyomtuk). Összekeverjük.
Egy őzgerinc formát kibélelünk baconnel, rápakolunk egy adagot a fasírt keverékből, a tetejére főtt tojást fektetünk, majd erre újra a fasírt keverékből, bacon kilógó részeit behajtjuk és mehet is a 200 fokos sütőbe 30 percre. Ezután kifordítjuk a formából egy tepsibe és visszatoljuk még 5 percre (érdemes a légkeverést ráindítani), hogy a bacon itt is megpiruljon.

saláta és paradicsom
A tepsis burgonyához veszünk tetszőleges mennyiségű, de méretben hasonló krumplikat (a kisebb méret szerintem praktikusabb). Héjában 7 percig előfőzzük, majd még langyosan felszeleteljük. Egy tepsibe rakjuk, fűszerezzük: sóval, borssal, szeletekre vágott fokhagymával. Öntünk rá egy kevés olívaolajat. 200 fokon sütjük kb. 15 percig. 
Legközelebb pirítani is fogom, hogy szebb legyen.

tepsis krumpli